“Ispada da smrt ne spašava od boli, ona samo pojačava onu” unutrašnjost “koju ste nakupili tijekom života …”

“Svatko bi trebao biti zabrinut za osobno spasenje, a ne čekati da netko dođe i učini sve za njega. Božansko bi trebalo tražiti ne u vanjskom, već u svom unutarnjem. Štoviše, ne biste ga trebali jednostavno tražiti, već biste trebali pokušati stopite se u njega i postati dobri Stvoritelj svog života. Bog je unutar svakog čovjeka. Samo kroz naš unutarnji svijet možemo ga spoznati i doći do njega “.

Skrivena stvarnost prisutna je svakodnevno u ljudskom društvu. Spoznavanje njegovih tajni pomaže čovjeku ne samo da stekne iskustvo postojanja na ovom svijetu, već i da napravi korak na području proučavanja vlastite suštine … Mnoge takozvane ljudske smrti poput neočekivanih depresija, pokušaja samoubojstva, nesreća, a ubojstva su često posljedica očitovanja aktivnosti skrivenih sila. Jedno vrijeme bilo je onih koji su im aktivno odolijevali, štiteći ljude s one strane stvarnosti. Vaga Dobra i Zla u rukama je samog čovjeka. Sve je određeno njegovim ezoosmosom.

“Zbog toga su putovi svetaca i gelijara dva različita puta koja vode do Boga. Svatko ima pravo odabrati put koji ima snage svladati. I premda su sveci doista opažali samo dio onoga što su Gelijari poimali u početnim fazama njihove borbe, to zapravo nije važno. Nisu svi u stanju izvesti takav životni podvig kao Geliars. Trebali bismo spomenuti da samo nekolicina ide putem Svetih, a kamoli putem Geliars. Geliars se od svetaca razlikovao po tome što nisu čekali posljednju borbu između Svjetla i Tame već su svjesno u nju ušli ovdje i sada. I nisu se borili samo za vlastitu dušu, već su pomogli i milijunima drugih duša, pridonoseći njihovom prirodnom razvoju. Ovo je, naravno, vrlo težak put … “

Ova fascinantna knjiga puna je humora i pustolovina glavnih junaka. Sadrži impresivne informacije o svijetu, tajnama vremena i fenomenu teleportacije. Kao i informacije o skrivenoj strani društvenog života i onima koji su stvarno zaduženi za mnoge nesreće, samoubojstva, dugotrajne bolesti bez uzroka, neočekivane depresije. Glavni junak Sensei otkriva jedinstvene informacije o stvarnoj strukturi ovih sile, razloge takvog ponašanja, metode njihove manipulacije kao i o onim hrabrim, visoko duhovnim ljudima (Geliars) koji su se u prošlosti suprotstavljali tim “zlim duhovima”.

– Zapamtite: sve je u vama! Jednom kada se promijenite iznutra, promijenit će se i svijet oko vas. Materijalni problemi samo su privremena pojava, određeno suđenje koje će vas testirati … Ne zamišljate koliko su vaše misli materijalne i kako koriste snagu vaše pažnje. Ako i dalje dajete prednost negativnim mislima, kakodimonu, potpuno ste krivi što su vaše nevolje postale kronične. Dok, biste li trebali davati prednost pozitivnim mislima, tj. Ako svakodnevno stimulirate svoj agathodaimon centar pozitivnog razmišljanja, bili biste iznenađeni svojom unutarnjom preobrazbom i načinom na koji bi se svijet mijenjao oko vas, kao da je sam Bog imao okrenuo svoje oči prema vama i počeo vam pomagati. Doživjeli biste neopisive unutarnje senzacije Prisutnosti. Kad prebivate u bezgraničnoj Ljubavi prema svemu čime ste okruženi, kada tu ljubav dajete Bogu, vaša se duša, budući da je Njegov dio, budi. Kad se vaša duša probudi, onaj koji će se promijeniti prije svega bit ćete vi sami. I, nakon što se promijenite, otkrit ćete potpuno drugačiju stvarnost zajedno s prilikama o kojima niste ni sanjali …” Iz knjige “Ezoosmos”

“Izvornik ove knjige, kao i drugih knjiga Anastasije Novykh, napisan je ruskom jeziku. Mora se shvatiti da sve što je podložno prijevodu ovih knjiga na druge jezike više nije izvornik kao takav. To su zapravo prijevodi značenja i razumijevanja ljudi koji čine te prijevode u pokušaju da te informacije prenesu drugima. Istinski spoznavatelji čitaju ove knjige samo u izvorniku, kako bi se razumjelo ne samo njihovo iskonsko značenje, već također impresivna snaga i duh istine ovih knjiga.

Na hrvatski jezik prevedeno sa engleskog.”