Što je to i da li je uopće ikad postojala Atlntida?

Ako nije postojala, onda zbog čega je mnogi drevni narodi, pod raznim imenima, spominju u svojim legendama-predajama?

Ako jest postojala, koji su stvarni razlozi njezinog nestanka? Čijim uplivom (intervencijom) je došlo do toga?

Ima li nestanak Atlantide, a ako ima, u kolikoj je to mjeri, ikakvih poveznica sa sadašnjom civilizacijom?

Ponavlja li se povijest, a ako jeste, ponavlja li se neumitno shodno predodređenom ciklusu ili do „ponavljanja” povijesti dolazi posljedicom ponavljajućih obrazaca svijesti ljudi, obrazaca koji su ponvljajući jer ljudi iznova i iznova, iz generacije u generaciju, „uzgajaju” iste misaone obrasce?

Što to ustvari jesu misaoni obrasci, te koja je njihova istinska priroda?

Jesu li misli koje „uzgajamo sobom” zaista naše ili su tek „ponuda” iz „misaonog shoping centra”, a koje mi tek, nebitno je li to svjesno ili nesvjesno, kupujemo, plaćajući ih i jačajući ih energijom, silom svoje pažnje?

Ako ih ovim načinom „kupujemo” postoje li i u kojoj su mjeri posljedice mišlenja-kupovine određenih misli?

Nije li možda današnje generalno stanje čovječanstva, kakvo god da jest, upravo posljedica kupovine istih misli (kopiranih u svijest svakog pojedinca)?

Nije li samo čovječanstvo možda stvarni uzrok stanja u kojem se trenutno nalazi, kakvo god da jest to stanje, kao posljedice prihvaćanja određene misaone „ponude”?

Jesu li misli koje mislimo unaprijeđujuće za nas, pa tako i za čovječanstvo, ili imaju neku drugu, primjerice sputavajuću, ograničavajuću kvalitetu?

Je li čovjek (čovječanstvo) dužan, obavezan na uzgajanje misli sputavajuće kvalitete? Ako jest tko je taj kome je to dužan?

Je li stanje društva na svjetskoj, globalnoj razini, pa tako i na razini mikro-sredina, pruža uvjete da se čovjek može osjećati sretnim, dostojnim i ostvarenim? Je li stanje društva na takvoj razini da bi ga mirne savjesti u tom stanju trebali nastaviti održavati i ostaviti našoj djeci, djeci njihove djece pa nadalje?

Ako nije, ima li  poveznica između nekadašnje Atlantide i današnjeg društva? Ako postoje poveznice, čeka li i ovu civilizaciju sudbina Atlantide?

Koliko vrijedi poruka, napisana na sumeranskoj klinopisnoj tablici:  „Tko zna prošlost, razumije sadašnjost i može predvidjeti budućnost…”

Zvuči li kome smisleno sljedeća izjava Mudraca: „Sistem je dizajniran na takav način da ti se sva otkrića koja primiš brišu i sva shvaćanja vrlo brzo nestaju, tjerajući te u kabinu uobičajenog života. A od tvoje slobode i razumijevanja ostaje samo magla. No kako ti sistem ne bi uskratio razumijevanje i novootkrivenu slobodu, nužno je jako se truditi i ne davati demonima u glavi, onima što ih doživljavaš kao sopstvene misli i želje, vlast nad Istinskim Tobom… Isključivo na taj način možeš pronaći prvi put i Istinsku Slobodu.”?

Koliko vrijedi poruka istog Mudraca: „Tko za Istinu, može promijeniti budućnost.”?

E ona/j kome vrijede i kome su smislene poruke Mudraca, upravo za njih i jeste video uradak u nastavku, uz čiju pomoć mogu doći, možda ne do svih no, do mnogih odgovora na navedena pitanja…Sretno na Putu…

Cijeli video postoji preveden na Hrvatski Jezik kao dio programa Allatre TV “Od ateista da svetosti” u trajanju od 6 sati čiji je integralni dio video o Atlantidi iako on kao što vidite iznad postoji i zasebno.

Prevod možete pronaći u tekstu istoimenog naslova OVDJE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *