Agapit Pečerski – prvi liječnik Kijevske Rusije, redovnik Kijevsko-Pečerske lavre, živio je u 11. stoljeću, posjedovao je veliku duhovnu snagu i liječio teške bolesti. Zbog svog velikodušnog  pomaganja ljudi imenovan je “iscjeliteljem od Boga”. Njegove relikvije posjeduju spasonosne moći i čuvaju se u pećinama Kijevsko-Pečerske lavre i do dan danas imaju blagotvorno djelovanje na ljude.

Bio je Bodisatwa. Biće koje je posjedovalo duboko razumijevanje ljudske prirode i ljudskih odnosa. Svima s kojima je razgovarao u Dušu je usadio vjeru i nadu. Pokazivao je Put ka spasenju Duše pomažući izaći iz iluzornih veza materijalnog bića.

Podučavao je o slobodi izbora i Duši koja jedina vječna.

Govorio je: “Zlato je zamka za dušu i iskušenje za misli. To je prljavština, za kojom mnogi žeđaju, ali koja je u stvari sjenovita zabluda. Istinska vrijednost redovnika je u iskrenoj molitvi za njegovu dušu. Nije sitost trbuha i zdravlje tijela zbog kojeg treba brinuti. Bez obzira na hranu koju pojedete, prije ili kasnije bit ćete gladni. I kakvo god zdravlje imali, prije ili kasnije vaše će tijelo umrijeti. Dok je Duša vječna i samo je ona vrijedna istinske brige “.

Od 25. veljače pa sljedećih tjedan dana u Agapitovim relikvijama prebiva Duh Sveti te njegovo tijelo zrači posebnom energijom i donosi dobrobit svim ljudima koji mole za pomoć. U tom tjednu preporuča se izgovaranje njegove molitve, „Molitve za spas Duše“.

Oče moj Istinski

U Tebe Jedinog vjerujem

I molim Tebe, Gospode

Samo za spas Duše svoje

Da Tvoja Sveta Volja bude

Snaga moja na putu tom

Jer život je bez Tebe prazan trenutak

I samo u služenju Tebi život je Vječni.

Amen

1 Reply to “Tko je Agapit Pečerski

  1. Postovani… duboko sam odusevljen citanjem druge knjige Senseia iz Šambale… nakon prve.
    Moj je zaključak da je Bodisatva u projektu Allat Ra prisutan u liku Igora Danilova . Ispravite me ako griješim…. hvala vam . Unaprijed na mogucem odgovoru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *