Ako se već trebate zaraziti nečim, zarazite se Kreativnim društvom. Pristupivši ekipi Allatra-e Hrvatska, i kad je pokrenuta priča o Kreativnom društvu, naravno da je sustav proradio u meni, i iznjedrio sumnju u cijelu priču. I nisam od onih kojima je priča zazvučala utopijski, na takve priče sam se uvijek lako lovila (mislim da je to stoga što negdje duboko vjerujem da su dobri scenariji za čovječanstvo mogući), već sam imala dvojbe oko toga tko je tu pozadini, tko to servira i s kojim ciljem. I premda veliko povjerenje poklanjam riječima našega maloga senseija (nek se ne naljuti što ga tako nazivam) Dražena, znam da je i on čovjek i da može fulati u procjeni. I osim toga, umanjilo bi se značenje ove inspiracije da je ona tu samo zato što je netko drugi rekao da je to dobra ideja.

I tako se dogodilo da sam nakon jednog našeg razgovora počela čitati malo više o samom Kreativnom društvu (o Allatra-i sam već znala iz knjiga i tu čak ni sustav nije mogao naći prigovora) i gledala sam te videe i slagala sliku o svemu tomu. U kratko vrijeme (govorimo o par dana) odjednom mi je sjelo da ne može biti drugačije, ili Kreativno društvo ili društva više neće biti, barem ne u bilo kojem čovjeku prihvatljivom obliku. A to otkrivenje mi je došlo gledajući ljude koji su u to sve uključeni, njihov entuzijazam, pozitiva (čak i za stvari u kojima sama ne nalazim toliko oduševljenja). A moram priznati da takva lica viđam sve rijeđe oko sebe jer osim što su lica ljudi skrivena pod maskama, beznađe i pesimizam je nekako posvuda. Da ne bi pošla tim putem, svesrdno sam odlučila dati svoj doprinos razvoju ove ideje, i kreiranju tog Društva, makar ja i ne živjela u njemu (ovo nije neki pesimistični scenarij ili ideja da će kreiranje društva potrajati, samo mi naletilo – znamo od koga). I dalje se pojavljuju neke rezerve povremeno (svijest radi svoje), ali kao i u životu generalno, nalazim još načina othrvati im se, jer sve da i ima nešto u Kreativnom društvu što je, kako sam prvotno rekla „fishy“, radije bi se razočarala u takvu ideju nego one što današnji sustav nudi.

I da ne završim s pesimizmom, zasigurno znam da  je Kreativno društvo moguće, kao i što znam da ono ovisi o izboru ljudi. I zato ja biram „Join us“ u Kreativnom društvu. Isto tako, znam da je to jedini mogući oblik ljudske zajednice koji će omogućiti daljnji prijelaz u društvo u kojem ćemo svi imati jednaku priliku biti blizu Bogu, što naravno ne znači da to sada nije moguće, samo je više klipova po putu. A kad zamislim da ćemo stvoriti Društvo u kojem više neće biti prepreka Svijesti i da će Duhovni put biti pred svima, obuzima me toplina u srcu i osjećam da je to to. Nema ničeg drugog.

BB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *